Home Zanimljivosti OTAC 30 GODINA SVOJOJ KĆERKI ODLAZIO NA KRIVI GROB: ‘Pogledao sam dolje...

OTAC 30 GODINA SVOJOJ KĆERKI ODLAZIO NA KRIVI GROB: ‘Pogledao sam dolje i ostao zaprepašten’

SHARE

Otac je otkrio kako je 30 godina žalio za svojom kćerkom nad pogrešnim grobom zbog krivo postavljenog nadgrobnog spomenika.

Kćerka Georgea Salta Victoria umrla je manje od dva dana nakon rođenja 1988. te je sahranjena na Južnom groblju u Manchesteru.

Salt kaže kako se osjećao “iznevjereno” kada je otkrio istinu suočivši se s praznim mjestom na mjestu gdje je desetljećima stajao nadgrobni spomenik.

Gradsko vijeće Manchestera ispričalo se zbog žalosti koju je čovjek propatio.

Pogreška nastala još u 80-tima

“Pogledao sam dolje i ostao zaprepašten. Pomislio sam ‘Gdje je nestala nadgrobna ploča?’”, rekao je Salt nakon jednog posjeta.

Grob je posjećivao grob dva puta godišnje punih 30 godina.

Zatim je na drugom mjestu pronašao nadgrobni spomenik koji označava javni grob u kojem su se nalazili ostaci Victorije i 16 drugih ljudi. Nadgrobna je ploča pogrešno pomaknuta još u 80-tima na prazno mjesto, no pogreška je uočena tek ove godine kada su djelatnici groblja provjeravali zapise te ju pomaknuli na pravo mjesto.

‘Osjećam se tako iznevjereno’

“Uopće mi nisu ni rekli, osjećam se tako iznevjereno”, rekao je Salt. “Kada odete na grob, sjednete i pričate i govorite o svojim problemima ali ono što smeta je da ste govorili komadu zemlje gdje ona nije bila.”

Vijeće je izjavilo kako prihvaćaju da je nešto očito napravljeno loše u osamdesetima te je ponudilo “iskrene isprike” ocu zbog boli koju je propatio. S obzirom da je prošlo dosta vremena nisu bili u stanju reći zašto je spomenik bio prebačen na krivu lokaciju.