Home Društvo Grude: Osnovna škola i dječji vrtić dobivaju potpuno novo dvorište

Grude: Osnovna škola i dječji vrtić dobivaju potpuno novo dvorište

SHARE

Ovih dana radovi na izgradnji potpuno novog dvorišta ispred osnovne škole i dječjeg vrtića u Grudama u punom su jeku. Kako doznaje portal Grude Online, radovi su trenutno u fazi postavljanja cijevi za oborinske vode nakon kojih će se odraditi nasip, a ta faza bi trebali biti gotova do početka školske godine, koja bi ove godine trebala početi 3. rujna.

Nakon toga slijedi popločavanje i asfaltiranje te sadnja drveća i zelenih površina. I pristupna cesta prema školi i vrtiću dobit će novi izgled.

Također, nove prostorije u osnovnoj školi bi trebale biti spremne do početka nastave. Izgrađeno je šest novih učionica, te  velika knjižnica.

I dječji vrtić bi nakon 20 godina napokon trebao dobiti igralište kakvo zaslužuje. Kako nam je rečeno, u prvoj fazi će dobiti asfaltirani dio, a nakon toga će se izgraditi i igralište s raznim sadržajima za djecu.

Ne sumnjamo kako će nakon ovog projekta škola i vrtić puno ljepše izgledati, a nadamo se kako će se nakon ovoga riješiti i prometni kolaps koji se često mogao vidjeti ispred škole.