Home Društvo Galići iz Kanade: „Vidimo se i dogodine!“

Galići iz Kanade: „Vidimo se i dogodine!“

SHARE

Mnogi iseljeni Duvnjaci i ovoga su ljeta dolazili u svoj rodni kraj a za mnoge je ovo zavičaj njihovih roditelje jer su kao druga ili treća generacija naših iseljenika i rođeni u tuđem svijetu koji je, eto, postao i njihov novi dom i zavičaj. Među ovima potonjima je i obitelj Matije i Drage Galića iz Kongore, koja je svoj rodni kraj napustila prije skoro pola stoljeća, sada već davne 1969. godine.

Najstarija kći Dražana rođena je u Tomislavgradu, dok im je sin John rođen u Kanadi. Zadnji put su posjetili rodni kraj svojih roditelja prije šest godina, u ljeto 2012. godine (http://mandino-selo.com/wp/sacuvano-od-zaborava-2012-rodbina-iz-kanade/), a posjet ponovili i ovoga ljeta. Nakon tri tjedna boravka u domovini, danas se ponovno vraćaju u Zagreb, gdje će boraviti za vikend i potom iz hrvatske metropole u ponedjeljak izravnom zrakoplovnom linijom koja je odnedavno uvedena i mnogo olakšava dolazak svima, krenuti prema Kanadi (let traje osam sati).

Uz Dragu, Matiju i Johna, vrsnoga doktora, oftalmologa u Montrealu, bili su i Dražanini sinovi Thomas i Mathew (morao se ranije vratiti), koji također odlično govore hrvatski jezik, na čemu su svakako najzaslužniji njegovi roditelji koji su svoju djecu podučavali maternjim jezikom.

Mnogo rodbine, mnogo susreta, a vremena malo.

Na polasku John je samo kratko poručio: „Vidimo se i dogodine!“

Sretan vam put!

Radujemo se ponovnome susretu.

mandino-selo.com