Home Društvo Evo na koji se broj javiti za mamografske preglede koji uskoro kreću...

Evo na koji se broj javiti za mamografske preglede koji uskoro kreću u Domu zdravlja Čitluk

SHARE

Dom zdravlja Čitluk ulaže velike napore u podizanje kvalitete usluga i skrbi o pacijentima na što višu razinu, piše Brotnjo.info.

U skladu s tim, unutar službe radiološke dijagnostike Doma zdravlja Čitluk proširene su i poboljšane zdravstvene usluge. Ovih dana je završen postupak digitalizacije postojećih analognih rendgen uređaja te se odsad sav radiološki slikovni materijal nalazi u digitalnom obliku.

Time je prestala potreba za izradom klasičnih rendgenskih snimaka, te osigurane brojne druge prednosti u odnosu na dosadašnji način rada. Znatno se povećava dijagnostička kvaliteta te uspješnost rada kako radiološke službe tako i same ustanove.

Osim toga, unutar radiološke službe Doma zdravlja Čitluk sa radom počinje liječnik specijalist radiologije kako bi se radiološke snimke i izvodile i očitavale na jednom mjestu, što predstavlja veliki značaj i olakšicu pacijentima.

U cilju podizanja svijesti o problemu bolesti raka dojke te promicanju važnosti redovitih pregleda i ranog otkrivanja ove bolesti, u službi radiološke dijagnostike također će se obavljati ultrazvučni i mamografski pregledi dojki.

Mamografski pregledi dojki će se obavljati prema zakazanim terminima svakim radnim danom. Ultrazvučne preglede dojki će obavljati liječnik specijalist radiologije svakog drugog petka u mjesecu, počevši od petka 21. rujna 2018.

Za više informacija javiti se na broj telefona 036/642-463, priopćeno je.