Home Crna kronika DOŠAO NAM JE KRAJ! SAD JE SMIJEŠNO, NEĆE BITI KAD VAS KLETVA...

DOŠAO NAM JE KRAJ! SAD JE SMIJEŠNO, NEĆE BITI KAD VAS KLETVA STIGNE! 4 žene se ubile za 24 sata, a na zidu ispisane JEZIVE PORUKE!

SHARE

Nakon što su majka i kćerka iz Sjenice prekjučer zajedno otišle u smrt, prerezavši vene žiletom u obiteljskoj kući u Sjenici, Srbiju je jučer potresla identična tragedija.

Naime, majka i kćerka ubile su se u svom stanu u Žarkovu, a u smrt su otišle pošto su istovremeno popile veliku količinu kiseline.

Bočica esencije
FOTO: KURIR

Smrt četiri žene, dvije majke i dvije kćerke, koje su u razmaku od 24 sata odlučile da okončaju živote, šokirala je ne samo njihove susjede i rodbinu već i čitavu javnost.

Najprije su u ponedeljak u Sjenici nađena tijela Radovanke Popović (60) i njene kćerke Ivane (41). Pored nesretnih žena nađen je žilet kojim su prerezale vene, kao i oproštajna poruka.

Bile kivne na rođake

Poslednja poruka, tako mora, takav običaj ljudski, jednom zatvorenik, uvek zatvorenik. Sad kad čitate smešno je, ali neće biti kad te kletva stigne – ispisale su majka i kćerka po zidovima kuće u kojoj su živjele.

Stan majke i ćerke
STAN MAJKE I ĆERKEFOTO: KURIR

Njihovi rođaci i susjedi kažu da su Radovanka i Ivana bile bolesne, a da im se stanje pogoršalo nakon što im je prošle godine preminuo sin, odnosno brat.

– Odbijale su svaku pomoć. Ni sa kim nisu razgovarale. Osamile su se i povukle u sebe. Njihova tijela je u ponedeljak pronašao rođak koji je došao da im donese 500 eura za ogrev i stanarinu.

– Vrata su bila zakrčena komodom, jedva su ih otvorili. Unutra je bio kaos, krvi je bilo na sve strane, sobe prljave, ostaci kruha, otvorene paštete – kaže susjed i dodaje da su Radovanka i Ivanka u oproštajnom pismu navele da su kivne na rođake, susjede i poznanike.

– Napisale su da im je došao kraj i da sada svi mogu da odahnu i da su ljute na rođake, koji su ih nazivali pogrdnim imenima – rekao je susjed.

 

Tragovi krvi na mestu samoubistva
TRAGOVI KRVI NA MJESTU SAMOUBOJSTVA FOTO: KURIR

Nisu se družile s susjedima

Samo dan nakon ove tragedije, policija je u Beogradu u Ulici Dušana Vlajića u Žarkovu pronašla otrovanu Milinu M. (56) i njenu kćerku Ivana (35). Jeziva je i podudarnost da su dvije kćerke imale isto ime, ali i to da su bile sličnih godina.

– Majka i kćerka su u stanu popile esenciju. Milinina druga ćerka ih je zatekla i pozvala Hitnu pomoć. Nesrećnici je pozlilo kada je ugledala majku i sestru. Majka je preminula na mestu, dok je ćerka izdahnula na VMA – kazao je Kuriru izvor. upućen u slučaj

Prema riječima susjeda, u stanu s majkom i kćerkom živela je i nepokretna baka.

– One su stanovale u zgradi, viđali smo ih povremeno, ali se nisu previše družile ni sa kim. Djelovale su normalno – pričaju susjedi i nastavljaju:

– Ivana je bila veoma uslužna, često je pomagala susjedi, zalijevala joj cveće kada je odsutna. Mnogo nam je žao i ne možemo da povjerujemo što se desilo. Uopće ne znamo šta bi mogao da bude razlog ovakve tragedije – rekli su  uznemireni stanari iz Ulice Dušana Vlajića, prenosi Kurir.