Home Zanimljivosti Vampirska klinika: Bogataši se pomlađuju krvlju 16-godišnjaka

Vampirska klinika: Bogataši se pomlađuju krvlju 16-godišnjaka

SHARE

Kontroverzni američki liječnik dr. Jesse Karmazin i vlasnik tvrtke Ambrosia ponovno puni novinske stupce.

Prije nešto više od godine dana o njemu su pisali gotovo svi svjetski mediji kada se saznalo da od lokalnih banaka krvi kupuje plazmu iz krvi mladih ljudi, starih od 16 do 25 godina, za svoje bogate klijente koji vjeruju da im mlada krv usporava starenje i poboljšava zdravlje te izgled.

Predstavio je to kao istraživanje u kojem traži dobrovoljce starije od 35 godina koji bi platili 8000 dolara (više od 50.000 kuna) da im ubrizga mladu krvi, a on bi pratio što se događa. Od osnutka tvrtke 2016. godine imao je oko 200 klijenata (sudionika istraživanja).

Bili su zadovoljni, a neki su čak tvrdili da izgledaju bolje te da im se mišićni tonus poboljšao.

Karmazin ovaj put u New Yorku otvara kliniku za pomlađivanje. Ljudi mlađi od 25 godina prodavat će mu svoju plazmu, a on će je transfuzijom ubrizgavati starijim bogatašima koji žele povratiti vitalnost.

Njegova ideja bazira se na istraživanjima provedenima na miševima. Znanstvenici su starijim jedinkama ubrizgavali krv mlađih i primijetili da nakon toga pokazuju neke znakove poboljšanja zdravlja i eventualnog usporavanja starenja, ali nisu bili sto posto sigurni da je to zbog svježe krvi.

– Sada imamo podatke koji sugeriraju da postoje stvarne promjene u fiziologiji nakon tretmana, a cilj je učiniti taj tretman dostupnim svima – kazao je novinarima, ali odbio je odgovoriti da li bi i on sam iskušao tu metodu pomlađivanja.

Rekao je za mashable.com da će klinika u New Yorku biti otvorena do kraja ove godine ili, najkasnije, do početkom iduće. Za sada ima oko 150 zainteresiranih klijenata od kojih su mnogi već iskušali kod njega taj tretman tijekom istraživanja.

– New York ima najveći broj starijeg stanovništva u SAD-u – napomenuo je, a cijenu tretmana nije spomenuo, piše 24sata.hr

Pogledajte kako je predstavio svoju ideju na konferenciji Superhuman: