Home Crna kronika Zbog smrti malog Gabrijela inspekcija stigla u Metković: ‘Pacijent je deset dana...

Zbog smrti malog Gabrijela inspekcija stigla u Metković: ‘Pacijent je deset dana dolazio i bilo je moguće napraviti pretrage’

SHARE

Stručni timovi Ministarstva zdravstva i Hrvatske liječničke komore u ponedjeljak su stigli u Metković, piše Slobodna Dalmacija.

“Inspekcija je danas dolje, na relaciji Split-Metković, tako da će to potrajati idućih nekoliko dana, a rezultate očekujem do kraja tjedna”, izjavio je ministar Milan Kujundžić.

Smatra kako u slučaju smrti devetogodišnjeg Gabrijela Bebića nije problem nedostupnost laboratorijske pretrage krvi, jer je ona mogla biti obavljena i ranije, budući da je dječak prethodnih deset dana dolazio liječniku.

“Pacijent je deset dana dolazio i bilo je moguće napraviti laboratorijske pretrage, a uz to laboratorij u Metkoviću radi i subotom i ima pripravnost za hitne intervencije. A ako je bila takva indikacija, pacijenta se moglo u roku jednog sata poslati u laboratorij u Split ili Dubrovnik”, kazao je.

Županijski zavod za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije provodi svoj unutarnji nadzor kako bi se utvrdilo je li bilo liječničke pogreške.

– Ako se utvrdi odgovornost, liječnik će snositi sankcije – kazao je ravnatelj Županijskog zavoda za hitnu medicinu Luka Lulić.

Naglasio je da u Metkoviću ima pet liječničkih timova te da vrata Hitne pomoći ni u jednom trenutku ne bi smjela biti zatvorena.