Home Društvo Dan otvorenih vrata Paragliding Ljubuški: Je li ovo budućnost ljubuškog turizma?

Dan otvorenih vrata Paragliding Ljubuški: Je li ovo budućnost ljubuškog turizma?

SHARE

Građani Ljubuškog danas su imali priliku u središtu grada saznati sve o paraglidingu, ali i o drugim adrenalinskim avanturama koje naš grad nudi, piše Radio Ljubuški.

Naime, na Trgu dr. Franje Tuđmana održan je „Dan otvorenih vrata Paragliding Ljubuški“.

Piloti Paragliding kluba Ljubuški zauzeli su središte grada, postavili štandove i izložili svoju opremu, te stajali na raspolaganju građanima koji su željeli saznati nešto novo o ovom vidu zabave koji je postao jedinstvena ljubuška atrakcija.

Prema riječima Davida Šiljega iz Paragliding kluba Ljubuški, uz paragliding, htjeli su ovom manifestacijom promovirati sve ono što Ljubuški nudi u pogledu outdoor turizma.

Ovdje nije riječ samo o paraglidingu. Ljubuški ima puno širi turistički potencijal, ne samo za turiste, nego i za naše građane koji se žele aktivno baviti sportom u simbiozi s prirodom“, rekao je Šiljeg, dodavši kako su zato na trg doveli planinare i članove GSS-a.

Izložili su i čamce i kanue, donijeli su i kitesurfing opremu, ali i dva motora, kako bi promovirali motocross, planinarenje i kitesurfing.

Šiljeg kaže kako je Ljubuški u pogledu paraglidinga već napravio fascinantan iskorak, a sada im je želja okrenuti ovaj grad još dalje u smjeru adrenalinskog i outdoor turizma.

Mi u blizini imamo vrhunsku oazu za kajtanje u dolini Neretve. Što se tiče motocrosa, enduro vožnje ili brdskog biciklizma, Ljubuški je za to izvrstan. Imamo brežuljke ili polu-planine u okruženju, to je odlično za turiste ako istinski žele upoznati kraj u koji su došli. Ja bih se odlučio za taj vid turizma, da se penjem po brdima i istražujem. Za sve ovo, bitno je imati jaku lokalnu ekipu koja će biti vodilja“, poručuje Šiljeg.

Ovaj događaj se održava u sklopu „Ljubuškog ljeta“ u organizaciji Paragliding kluba Ljubuški i Grada Ljubuški.

U audiozapisu poslušajte što smo snimili danas na trg