Home Crna kronika VERENIN SAT OTKRIT ĆE TAJNU JEZIVE SMRTI U MALINSKOJ; Prijatelji tvrde: ‘Informacija...

VERENIN SAT OTKRIT ĆE TAJNU JEZIVE SMRTI U MALINSKOJ; Prijatelji tvrde: ‘Informacija Ministarstva nije točna! Morali smo reagirati’

SHARE

Prijatelji Heinzovih tvrde da su Dieter i Verena u trenutku nesreće ronili na dah te da su bili uredno označeni ronilačkom bovom, čak i većom nego što je to propisano

Tijelo Verene Heinz, 28-godišnje Austrijanke koja je smrtno stradala u utorak popodne u naletu glisera u Malinskoj na otoku Krku, nakon provedene obdukcije u Rijeci prevezeno je u Austriju gdje će djevojka biti pokopana, no njeni prijatelji odbacuju tvrdnje hrvatskih vlasti da se nesreća dogodila 300 metara od obale, piše Jutarnji list.

Verena i Dieter (Foto: Facebook)

‘Informacija iz Ministarstva nije točna. Morali smo reagirati’

Ta je, pak, informacija proizašla iz službenog priopćenja Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u kojem se izričito navodi da je austrijska državljanka tragično stradala “na poziciji 300 metara od obale, ispred mjesnoga hotela u Malinskoj”.

“To jednostavno nije točno i morali smo reagirati. To se dogodilo puno bliže obali” rekla je prijateljica Dietera i Verene, a njezinu tvrdnju potvrđuju i svjedoci nesreće.

Verena je obožavala ronjenje

Lokacija nesreće predmet vrlo opsežne istrage

Upravo je lokacija nesreće, kako doznaje Jutarnji, predmet vrlo opsežne istrage koju provodi DORH u suradnji s pomorskom policijom i Lučkom kapetanijom.

Prijatelji Heinzovih tvrde da su Dieter i Verena u trenutku nesreće ronili na dah te da su bili uredno označeni ronilačkom bovom, čak i većom nego što je to propisano.

To bi, pak, značilo da ih je gliser morao zaobići na najmanje 100 metara udaljenosti. Zbog toga su se, navodno, otac i kći osjećali sigurno dok su ronili, a to su činili tako da su se izmjenjivali u zaronu, donosi Jutarnji list.