Home Društvo Slobodna Bosna ekskluzivno izmišlja i laže: Niti je Sopta niti ima pa...

Slobodna Bosna ekskluzivno izmišlja i laže: Niti je Sopta niti ima pa niti može živjeti s obitelji u Širokom Brijegu!

SHARE

Potpuno izmišljeni tekst naslova “SB” EKSKLUZIVNO OTKRIVA: Martina Mlinarević Sopta zbog prijetnji i pritisaka sa kćerkom pobjegla iz Širokog Brijega u Sarajevo prenosimo bez ikakvih izmjena:

Martina Mlinarević Sopta, književnica i buduća ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici, napustila je jučer Široki Brijeg gdje živi i sa kćerkom i, kako je otkrila nekim prijateljima, “pobjegla u Sarajevo”.

Ona već duže vrijeme zbog svojih kritičkih javnih nastupa, kolumni, angažmana na drušvenim mrežama, trpi vidljive i nevidljive pritiske vladajućih političkih struktura u Hercegovini kao i sa njim interesno povezanih civilnih i vjerskih strukura.

Pritisci, uvrede, prijetnje intenzivirane su nakon što ju je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH predložio za veleposlanicu Bosne i Hercegovine u Češkoj.

Posljednji slučaj javnog ignoriranja i ponižavanja Marine Mlinarević Sopta bilo je otkazivanje njene najavljivane i plakatirane književne tribine na kojoj je trebala predstaviti svoju knjigu “Huzur” u Čitluku.

Po riječima organizatora, književna tribina je otkazana pod pritiskom građana, kao i sponzora.

Knjige Martine Mlinarević odavno su povučene iz javnih knjižnica u najvećem broju općina u Hercegovini pod politčkom kontrolom Hrvatske demokratske zajednice.

Martina Mlinarević Sopta na svom Facebook profilu prenosi užasne, zastrašujuće prijetnje i uvrede koje svakodnevno dobija od svojih neprijatelja.

Pritsci na poznatu književnicu i buduću veleposlanicu BiH posljednjih nedjelja dobili su oblike potpunog linča, organiziranog bojkota, sistemskog ugrožavanja egzistencije nje i njenje obitelji.

U brojnim trgovinama u Širokom Brijegu trgovci bojkotiraju nju i cijelu njenu obitelj i ne žele im prodati ni najosnovnije životne namirnice.

“Nismo jutros imale gdje kupiti kruha”, požalila se Martina prijeteljima nakon što je jučer odlučila sa djetetom otputovati (pobjeći) u Sarajevo!