Home Politika O gužvi u izbornom stožeru HDZ-a i epidemiološkim mjerama: “Opuštanje je trajalo...

O gužvi u izbornom stožeru HDZ-a i epidemiološkim mjerama: “Opuštanje je trajalo manje od 15 minuta’ i ‘Krivo se vidi na snimci’

SHARE

Davor Božinović gostovao je na RTL-u gdje je, između ostalog, pokušao objasniti one snimke HDZ-ova slavlja iz izborne noći, za koje se ne čini da je baš bilo u skladu s epidemiološkim mjerama. Na fotografijama i videima tako smo mogli, između ostalog, vidjeti i ministra zdravstva kako ushićeno pleše, veselo se pozdravlja s drugim HDZ-ovcima, s jednim se i polu-grli, a razmak među mnogima nije dovoljan.

Božinović je sad rekao da to nije problem jer je sve to trajalo – manje od 15 minuta. Pritom je pokušao sugerirati i da je razmak bio veći, ali se to ne vidi na snimkama.

DO SNIMKE JE?

Na konstataciju voditeljice Damire Gregoret da su se opustili u izbornoj noći, Božinović vrlo ozbiljno odgovara: “Manje od 15 minuta.” Na odgovor voditeljice da je evidentno trajalo dulje od toga, odgovara strogo: “Ne bih se složio.” A onda ipak malo popušta:

“Bilo je jedno opuštanje među svim stožerima, nije pohvalno, ali ne bih rekao da je to trajalo predugo. Ali, u onoj snimci negdje je bilo i više distance nego što se vidjelo u frontalnim snimkama”, uvjerava.

Gregoret ga potom pita: “Dakle, do snimke je?”, na što ministar odgovara: “Nisam to rekao. Bilo je opuštanja, i nije bilo sigurnosno po epidemiološki standardima”, piše Telegram.hr