Home Crna kronika Majka na splitskom području silovala sina

Majka na splitskom području silovala sina

SHARE

Na gotovo pet godina iza rešetaka (preciznije četiri godine i 11 mjeseci) osuđena je 47-godišnja majka koja je počinila dva kaznena djela nad vlastitim dječakom – za spolni odnošaj dok je imao nepunih osam godina te desetak godina kasnije za spolnu zlouporabu istog djeteta koje je tada imalo više od 15 godina, javlja Dalmacija danas.

Ključan iskaz vještakinje

Cijeli slučaj se otkrio koncem 2018. godine, kada je “majka iz pakla” završila u istražnom zatvoru na 50 dana, a kada je izašla iz zatvora, određena je mjera opreza zabrane kontaktiranja sa sinom.

Ubrzo je podignuta optužnica, a jučer je Županijski sud u Splitu osudio 47-godišnjakinju prvenstveno na temelju psihologijskog vještačenja.

Kako za zlodjela nije bilo neposrednih očevidaca, tek nekoliko posrednih svjedoka, ključnim su se pokazali razgovori vještakinje s traumatiziranim mladićem. Stav je vještakinje, koji je sud prihvatio, kako su se te grozne stvari doista odigravale, kako ništa nije izmišljeno…

Šokantan opis zločina

A opis zločina u presudi je šokantan. Prema presudi, prva zlostavljanja događala su se 2007. i 2008. godine kada je dječaku, unatoč njegovom negodovanju i odgurivanju, skidala odjeću te stavljala njegov spolni organ u usta.

Desetak godina kasnije, tijekom proljeća i ljeta 2018. godine, u desetak navrata ga je prisilila na spolne odnose, prijeteći da će ga fizički kazniti, ali i da će ga otjerati iz obiteljskog doma.

Iako nije bila na objavi presude, tijekom suđenja se branila izjavama kako je sve izmišljeno, odnosno kako je sina na sve nagovorio njen bivši suprug od kojeg se razvela prije 15-ak godina. Danas punoljetni mladić ne živi s njom, piše Index.hr