Home Novosti Školama u HNŽ prebačeno 2,6 milijuna KM za udžbenike

Školama u HNŽ prebačeno 2,6 milijuna KM za udžbenike

SHARE
Ministarstvo financija HNŽ-a danas je školama uplatilo iznos od 2.594.772,10 KM, objavila je Vlada HNŽ-a.

Kako je navedeno, nakon što je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na sjednici održanoj 6. prosinca, a na prijedlog resornoga ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa, usvojila informaciju o zaključenim ugovorima s izabranim ponuđačima te Odluku o odobravanju i utrošku dijela novčanih sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ za 2022. godinu s pozicije ”Grant školama za nabavu udžbenika”, danas je izvršena uplata.

Uplaćena sredstva škole će doznačiti izabranim dobavljačima. Time će biti realiziran najveći dio vladina projekta nabave besplatnih udžbenika za učenike svih 9 razreda osnovnih škola u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, stoji u priopćenju Vlade HNŽ-a.

Predsjednik tehničke Vlade HNŽ-a, Nevenko Herceg, rekao je kako su škole provele potrebne procedure, a Vlada osigurala sredstva kako bi 16.195 učenika osnovnih škola dobilo besplatne udžbenike.

Na ovaj smo način postigli dva vrlo bitna cilja: značajno rasteretili jedinice lokalne samouprave ovih troškova i, što je puno bitnije, troškova rasteretili obitelji koje imaju djecu u osnovnoj školi, kazao je Herceg.