Home Vijesti Djeca u BiH spremaju darove za male Ukrajince: “Mog tatu je to...

Djeca u BiH spremaju darove za male Ukrajince: “Mog tatu je to usrećilo u ratu”

SHARE

Stotine djece iz BiH odazvale su se apelu malog sarajevskog muzeja da se pripreme darovi za djecu u Ukrajini. Poklonit će se igračke, topla odjeća, slatkiši, a mali Ukrajinci će poklone dobiti oko Nove godine.

Kako javlja AP, u školama i domovima diljem BiH mladi u prosincu pripremaju poklon-kutije za koje se nadaju da će za vrijeme blagdana izmamiti osmijeh na lica njihovih vršnjaka u Ukrajini.

Roditelji djece u BiH prije više od 30 godina, za vrijeme rata, dobili poklone stranaca
Takve darove su dobili i roditelji djece u BiH prije više od 30 godina, kada se odvijao rat na tom prostoru. Roditelji djeci pomažu odabrati što staviti u poklon-kutije pa se prisjećaju rijetkih lijepih trenutaka iz rata.

Prisjetili su se vremena kada su stranci bili jako ljubazni i darežljivi prema njima dok su odrastali u strahu od smrti.

“Kada sam rekla svom tati da ćemo pripremiti darove za djecu u Ukrajini, kazao mi je koliko su takvi pokloni učinili sretnim njega i njegove prijatelje kada su bili mali tijekom rata u BiH”, rekla je za AP 11-godišnja Sara Nur Spahić dok je pripremala poklon-kutije.

U njezinoj osnovnoj školi u Sarajevu posljednjih tjedana se neprestano gomilaju pokloni za ukrajinsku djecu. “Nadam se da će djeca u Ukrajini biti jednako sretna”, rekla je djevojčica.