Home Zanimljivosti Modni detalj koji je užasnuo i nasmijao Dalmaciju: jesen stiže, šlapo moja…

Modni detalj koji je užasnuo i nasmijao Dalmaciju: jesen stiže, šlapo moja…

SHARE

Sjećate li se kako su turisti iz nekadašnjeg Istočnog bloka sve do prije koju godinu šetali u šlapama i čarapama i kako smo se svi smijali i zgražali? Dama s ove fotografije, čini se, nije bila od onih koji su upirali prstom u modno neosviještene turiste i hihotali – ona je njihov stilski gaf zapamtila za kasniju upotrebu.

I evo, došao je trenutak kad joj se učinilo zgodnim primijeniti naučen trik: zahladilo je, a njoj su se baš nosile japanke ili ju je možda iznenadni dolazak jeseni uhvatio nespremnu, sa zimskom obućom pospremljenom tko zna gdje. Pa je ispod ljetne obuće navukla bičvice. Ne one greze, sportske, kao što su to znali raditi Česi i Poljaci, nego fine, najlonske.

Ali naišao je netko kome je ta kombinacija bila smiješna pa ju je snimio, a fotografija se pojavila na Dnevnoj dozi prosječnog Dalmatinca i izazvala burne reakcije. U samo 24 sata pogledana je preko tri ipo tisuće puta, a izazvala je i zgražanje i valjanje po podu od smijeha…

‘Pa ova je izdominirala!’, ‘Ovo totalno ne mogu smislit!’, ‘Bar je uskladila boju bičava s nogamin’, ‘Sad ćeš vidit kad ovo uđe u modu!’, redali su se oprečni komentari, a jedan se stao tješiti: ‘Ovo je gore nego moje šlape i bičve!’, piše Slobodna Dalmacija.