Home Crna kronika Učenik škole sastavio popis za odstrel kolega

Učenik škole sastavio popis za odstrel kolega

SHARE
Učenik škole sastavio popis za odstrel kolega

Učenik jedne zagrebačke osnovne škole sastavio je popis svojih kolega za odstrel i te prijetnje potkrijepio fotografijom s oružjem.

O slučaju je obaviješteno Ministarstvo obrazovanja, a prosvjetna inspekcija obavila je nadzor. Zabrinuti roditelji pozvali su policiju u školu pa je sastavljen policijski izvještaj.

Roditelji smatraju da ravnatelj škole nije pravodobno reagirao te će o svemu tome večeras govoriti na sjednici Vijeća roditelja. “Da stvar bude još gora – prvi popis je zgužvao, napravio je i novi na kojem je bilo ime razrednice. Roditelji su u strahu, kao i djeca. Što ako taj dječak izađe van, dođe u školu? Ne dobivamo nikakav odgovor”, rekla je za RTL Danas majka jednog učenika.

Policija provodi kriminalističko istraživanje

– Oglas –

“Dolazimo i u stručno pedagoški nadzor škole, gdje se traže propusti i izriču mjere. Surađujemo ozbiljno s Ministarstvom i prosvjetnom inspekcijom. Naglasila bih značaj prevencije, a prevencija je djelovanje prije nego što se rizik ostvari i u tom području najčešće pronađemo propuste”, rekla je Alma Rovis Brandić iz Agencije za znanost i obrazovanje, viša savjetnica socijalne pedagogije i preventive programa na nacionalnoj razini.

“Obavještavamo Vas da policijski službenici Policijske uprave zagrebačke provode kriminalističko istraživanje, a s obzirom da se radi o postupanju prema djeci, unatoč interesu javnosti nismo u mogućnosti iznositi detalje postupanja prvenstveno se rukovodeći zaštitom prava i dobrobiti djece”, priopćila je policija za N1.

– Oglas –